Κι αν ήσουν εσύ;

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 επιδόθηκε τιμητική πλακέτα  για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιήθηκε από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο στην  Εκπαίδευση και την  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ  για τους πρόσφυγες το σχολικό έτος 2018-2019. To «κι αν ήσουν εσύ» είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων .

Το σχολείο μας εκπροσώπησαν με τη συμμετοχή τους  οι μαθητές της Β3 τάξης με την εκπαιδευτικό τους Λαμπρινού Μαρία ,την εικαστική επιμέλεια για την παρουσίαση είχαν μέλη  του Πανελληνίου Δικτύου για το θέατρο στην Εκπαίδευση.

Στην προσπάθεια που ξεκίνησε από την προηγούμενη τάξη τα παιδιά ολοκλήρωσαν την επαφή τους με την έννοια της διαφορετικότητας. Με αφορμή το θεατρικό έργο της Άννας Δενδρινού «Ψάρια στο γιαλό με πλακάτ και με πανό» απέδειξαν πως η διαφορετικότητα μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά στην επίλυση προβλημάτων όπως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η μόλυνση του περιβάλλοντος. Το έργο παρουσιάστηκε σε όλους τους μαθητές του 2ου ΔΣ Τρικάλων με δύο παραστάσεις. Το ευρύτερο κοινό είχε την ευκαιρία να το παρακολουθήσει στο Μύλο Ματσόπουλου.

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πως τα παιδιά είναι ικανά να διαχειριστούν δύσκολες έννοιες με καταπληκτική ικανότητα και ευκολία. Ας γίνουν λοιπόν, πρόδρομοι παρόμοιων δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών και φωτεινά παραδείγματα για όλους?

Σχετικές δημοσιεύσεις